Kachna na medu

01.09.2010 18:18

Kachna na medu


Ingredience

1 kachna, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 1 rovná lžička mletého zázvoru

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř osolíme. Z tekutého medu, sójové omáčky, bílého vína, zázvoru a soli umícháme marinádu a tou potřeme kachnu. Takto připravenou necháme v chladnu alespoň 2 hodiny odstát. Poté ji znovu potřeme marinádou, vložíme do pekáče, přiklopíme a dáme to trouby vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě zvolna pečeme, občas zkontrolujeme a potřeme marinádou. (Není třeba podlévat, vypeče se z ní tuk). Připravíme zatím přílohu, různě upravené brambory, například opečené na másle a posypané drobně nakrájeným pórkem. K ozdobení i chuťově se hodí plátek pomeranče.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět