Kachna na červeném víně

01.09.2010 18:19

Kachna na červeném víně


Ingredience

1 menší kachna, pepř, sůl, 8 malých cibulek, zelená petrželka, 100 g žampiónů, kousek slaniny, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 200 ml červeného vína, 100 ml vlažné vody, 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup

Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme prolisovaný česnek, 2 na drobno nakrájené cibulky, zelenou petrželku na drobno a vše osmahneme. Na dno pekáče rozložíme několik špejlí, na ně poklademe porce kachny, přidáme cibulkovou směs, víno, zbylé malé cibulky a asi 100 ml vlažné vody. Přikryjeme pekáč a dusíme ve středně rozpálené troubě při 180 °C. Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak a žampióny nakrájené na plátky. Podáváme s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět