Italská sekaná

03.09.2010 12:21

Italská sekaná


Ingredience

500 g mletého masa (vepřové+hovězí), 150 g gothajského salámu, 50 g tvrdého sýra, 2 vařené brambory, 2 vejce, 250 g cibule, 250 g mrkve, 1 malý celer, 3 rajčata, 20 g másla, 100 ml bílého vína, petrželová nať, sůl

Postup

Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle, sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5 až 10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut. Zatím očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30 až 40 minut. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět