Hradecké kuřecí řízky

02.09.2010 18:12

Hradecké kuřecí řízky


Ingredience

4 kuřecí řízky, 2 stroužky česneku, mletá sladká paprika, mletý zázvor, vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl

Postup

Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a naklepeme (nejlépe přes fólii, aby se jemné kuřecí maso nepoškodilo). Česnek prolisuje a smícháme s kořením. Touto směsí potřeme kuřecí řízky po obou stranách a necháme je několik hodin proležet v chladnu. Potom je obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se špetkou soli a ve strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem, s bramborovou kaší nebo s jednoduchým bramborovým salátem. Vhodnou přílohou je také lehký salát z čerstvé zeleniny.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět