Hovězí roláda v omáčce

Ingredience
1 kg hovězí pečeně, 100 g anglické slaniny, 100 g čerstvého špenátu, 5 stroužků česneku
Na náplň
200 g mletého masa (vepřové, telecí), 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, 50 ml smetany, 50 g kuřecích jater, 30 g mrkve, 3 g sterilované kukuřice, zelený pepř, 100 ml zakysané smetany, sůl
Postup
Maso rozřízneme na co největší plát, naklepeme, osolíme opepříme a poklademe slaninou. Spaříme zelené listy špenátu, rozložíme na slaninu a posypeme česnekem nakrájeným na plátky. Mleté maso smícháme s orestovanými játry, sterilizovanou kukuřicí, smetanou, vejcem, strouhankou a kořením. Masovou směs naklademe na plát hovězího masa, doprostřed dáme podélně celou mrkev, srolujeme a svážeme provázkem. Na povrch rolády položíme oříšky z másla a zabalíme vše do alobalu. Pečeme za stálého podlévání asi 90 minut. Pak maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme pepř, zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.