Hovězí plátky ve znojemské omáčce

31.08.2010 15:31

Hovězí plátky ve znojemské omáčce


Ingredience

 

6 plátků hovězí roštěné, sůl, pepř, 3 lžice oleje, 2 cibule, 1000 ml hovězího vývaru, 50 g hladké mouky, 80 g sterilovaných okurek, 2 lžíce hořčice

Postup

 

Maso nakrajime naplátky, osolíme a opepříme. V kastrolu nebo v hlubší pánvi osmahneme plátky masa z zprudka z obou stran a pak vyjmeme. Na výpeku spěníme cibuli do zlatohněda. Zalijeme asi třetinou vývaru vložime zpět maso a za občasného míchaní dusime 1 hodinu, (nebo v papiňáku na 30 minut). Podle potřeby podlévame. Měkké maso vyjmeme, štavu zahustime moukou a mírně osmahneme. Rozředime vývarem a vařime ještě 15 minut. Okurky nakrájíme nakolečka, omáčku přecedime, přidámeme okurky, hořčici a vaříme ještě 10 minut. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podavame s rýží.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět