Hovězí plátky po řecku

Ingredience
4 až 6 hovězích plátků, sůl, pepř, 5 lžic oleje, 600 g cibule, 1 palička česneku, 5 lžic rajského protlaku (kečup), 5 lžic červeného vína
Postup
Plátky masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme po obou stranách, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. V kastrolu rozpálíme olej, plátky masa po obou stranách rychle opečeme, vyjmeme a ponecháme v teple. Na zbylém oleji orestujeme cibuli a česnek téměř dohněda. Přidáme rajský protlak, víno, dobře promícháme, trochu přisolíme a opepříme. Do této směsi (je relativně hustá) ponoříme plátky masa, kastrol přikryjeme a velmi zvolna dusíme. (Moc důležité je, dusit opravdu na malém příkonu tepla, směs s masem musí pouze mírně probublávat). (Je třeba počítat s tím, že dušení trvá asi 2 hodiny, nepodlévá se, je třeba občas zkontrolovat, zda se maso nebo omáčka nepřichytila ke dnu). (Hotová omáčka je krásně hustá a voňavá). Podáváme s brambory.