Hovězí pečeně na zázvoru

01.09.2010 15:35

Hovězí pečeně na zázvoru


Ingredience

750 g zadního hovězího, 1 menší cibule, 50 g másla do šťávy, olej na smažení, 2 lžičky hladké mouky

Na pastu

3 stroužky česneku, 3 cm oddenku zázvoru na plátky, 1/2 až 1 chilli paprička bez semínek, 1 lžíce husté sójové omáčky, 1 lžička citrónové šťávy, trocha cukru

Postup

Maso v celku naklepeme a potřeme po povrchu zázvorovou pastou. Pastu připravíme rozetřením, česneku, zázvoru a papriky. Během roztírání přidáváme postupně hustou sójovou omáčku, až nakonec přidáme citrónovou šťávu a rozmícháme. Maso ponecháme do druhého dne na chladném místě (v lednici). Druhý den maso zprudka opečeme na oleji po obou stranách, přidáme cibulku a pečeme v troubě doměkka. Pak vyjmeme, dáme na teplé místo, šťávu zaprášíme moukou a asi 15 minut zvolna povaříme. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy, ve které rozpustíme kousek másla. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět