Hovězí pečeně na víně se špenátem
Ingredience
1 kg hovězí zadní, 100 g slaniny, sůl, tuk (olej), 2 cibule, 350 g kořenové zeleniny, 8 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 5 kuliček jalovce, 3 dcl červéného vína, příloha bramborový knedlík a špenát
Postup
Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. V hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli nakrájenou nakostičky, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu, opět osmahneme, poté vložíme maso, přidáme všechno koření, víno, vývar a dáme péci do trouby. Pečeme za občasného podlívání. Upečené maso vyjmeme, vybereme koření a šťávu se zeleninou rozmixujeme. Jako přílohu použejeme bramborové knedlíky a špenát.