Hovězí pečeně na česneku

01.09.2010 15:37

Hovězí pečeně na česneku


Ingredience

600 g hovězí zadní, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když je maso měkké, pak ho vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme mírně vodou a ještě vaříme 20 minut, pak šťávu přecedíme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět