Hovězí nudličky s bohatě pikantní zeleninou

01.09.2010 15:38

Hovězí nudličky s bohatě pikantní zeleninou


Ingredience

600 g hovězí roštěné, sušené chilli, 3 stroužky česneku, 1 limetka, 2 lžíce bramborového škrobu, olej, 300 g různobarevných paprik, 100 g pórku, 100 g různé druhy fazolí vařené nebo sterilované, 100 g kukuřice, 2 chilli papričky, 5 lžic sterilovaných rajčat, 2 až 3 dcl hovězího vývaru, sůl, tabasco

Postup

Maso nakrájené nanudličky ochutíme trochou chilli, drceným česnekem a nastrouhanou kůrou z limetky. Promícháme a necháme asi 1/2 hodiny v teple odležet. Pak maso smícháme se škrobem, zprudka opečeme na rozpáleném oleji a dáme bokem. Ve výpeku opražíme kousky paprik, přidáme nakrájený pórek, fazole, kukuřici, nadrobno nakrájené chilli papričky, rajčata a zalijeme trochou vývaru. Krátce povaříme, vrátíme zpět opečené maso, promícháme a na závěr dochutíme solí a tabascem. Podáváme s tortillami, které prohřejeme podle návodu výrobce, uvařenými a opečenými kukuřičnými klasy.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět