Hovězí maso na zázvoru

31.08.2010 15:40

Hovězí maso na zázvoru


Ingredience

 

600 g zadní hovězí, zázvor podle chuti (zhruba 1/2 lžičky), sůl, 1 až 2 stroužky česneku, 60 g oleje (sádla), 60 g slaniny, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky

Postup

 

Maso nakrájíme nahranolky, důkladně promícháme se směskou zázvoru, soli a rozmačkaného česneku (mů­žeme pro barvu přidat i špetičku mleté sladké papriky). Necháme 20 minut odležet a poté opeče­me za stálého míchání na tuku. Pak v pán­vičce (nebo přímo v papiňáku) necháme zesklovatět nakostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou ci­buli, osmahneme, přidáme maso i s vypečenou šťávou, zasypeme hladkou moukou, chvíli opraží­me, podlijeme teplou vodou (mů­žeme přidat i kousek masoxu) na potřebné množství omáčky, vše promícháme a dusíme v papiňá­ku asi 40 až 50 minut. Podáváme s rýží.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět