Hovězí maso na zázvoru

Ingredience
600 g zadní hovězí, zázvor podle chuti (zhruba 1/2 lžičky), sůl, 1 až 2 stroužky česneku, 60 g oleje (sádla), 60 g slaniny, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky
Postup
Maso nakrájíme nahranolky, důkladně promícháme se směskou zázvoru, soli a rozmačkaného česneku (můžeme pro barvu přidat i špetičku mleté sladké papriky). Necháme 20 minut odležet a poté opečeme za stálého míchání na tuku. Pak v pánvičce (nebo přímo v papiňáku) necháme zesklovatět nakostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme maso i s vypečenou šťávou, zasypeme hladkou moukou, chvíli opražíme, podlijeme teplou vodou (můžeme přidat i kousek masoxu) na potřebné množství omáčky, vše promícháme a dusíme v papiňáku asi 40 až 50 minut. Podáváme s rýží.