Hovězí kostky na česneku se špenátem

01.09.2010 15:43

Hovězí kostky na česneku se špenátem


Ingredience

500 g zadního hovězího, 1/2 až 1 palice česneku, sůl, olej, 2 cibule, hladká mouka, špenát, mléko

Postup

Maso nakrájíme na kostky, smícháme s prolisovaným česnekem a osolíme. Na oleji zpěníme 1 cibuli, přidáme maso s česnekem, lehce osmahneme a zalijeme vodou. Dusíme, dokud maso není měkké, občas dolijeme vodu. Když je maso měkké, rozmícháme v hrnku mouku s vodou, zahustíme a necháme ještě 5 minut povařit. Zpěníme druhou cibuli, vložíme špenát a podusíme. Nakonec zjemníme mlékem a osolíme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět