Hovězí guláš na pivě

Ingredience
500 g hovězí kližky, 10 g sádla, 50 g slaniny, cibule, česnek, 2 lžíce strouhankového chleba, 2 dcl světlého piva, mletá paprika, špetka mleté pálivé papriky, pepř, sůl
Postup
Slaninu pokrájenou nakostičky rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku usmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme naklepané nakostky nakrájené maso, osmažíme a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem. Nasádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem. Natalířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny. Podáváme s knedlíkem.