Hovězí guláš II.

31.08.2010 15:51

Hovězí guláš II.


Ingredience

 

1 kg hovězí kližky (plecka), 170 g špeku, 35 g sádla, 400 g cibule, pepř, 14 g sladké mleté papriky, 8 kuliček jalovce, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 1,07 l teplé vody, 50 g hladké mouky, špetku tymiánu, 1 kostka masoxu, 3 lžičky paprikové vegety, 2 až 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1,1/2 lžičky vegety, 1/2 lžičky maggi

Postup

 

Maso nakrájíme na 3 cm stejnoměrné kostky. Zvlášt usmažime nadrobno nakrájený špek. Přecedíme ho do nádoby (kde budeme vařit guláš). (Škvarky ze špeku nepoužijeme!). Přidáme sádlo, nadrobno nakrájemou cibuli a za stálého míchání usmažíme dohněda (nesmí být připálená a nesmí mít bílé tečky). Přidáme maso, pepř, sladkou papriku, jalovec, nové koření, bobkový list a sůl. Bez dolévání vody orestujeme až vystoupí tuk. Potom podlijeme přiměřeně (maso nesmí být úplně ponořeno ) teplou vodou a dusíme až je maso skoro měkké. Zaprášíme moukou a chvíli za stálého míchání restujeme. Přidáme zbytek teplé vody, tymián, masox, paprikovou vegetu, česnek, majoránku, vegetu, maggi a povaříme. (Když je guláš hustý), zředíme jej teplou vodou. (Když je řídky), zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě a krátce povaříme. Podáváme s knedlíkem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode