Guláš z dvojího masa

31.08.2010 16:11

Guláš z dvojího masa


Ingredience

 

300 g hovězí kližky, 300 g vepřového plecka, 70 g oleje, 3 až 4 velké cibule, 1 zelená paprika, 2 rajčata, pepř, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 až 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce kečupu, vývar z masoxu, 2 lžíce hladké mouky, sůl

Postup

 

Maso nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme napůl kolečka. Očistíme česnek, zelenou papriku nakrájíme naproužky spaříme a oloupeme rajčata. V kastrolu rozpálíme olej, osmažíme naněm cibuli, přidáme hovězí maso a také ho osmahneme po všech stranách. Zhruba po 10 minutách přidáme vepřové maso a také osmažíme a mícháme. Když je vepřové maso téměř měkké, rozprášíme naně hladkou mouku, promícháme s masem a znovu necháme osmahnout. Pokud se nám maso přichytává, přidáme malinko vývaru a stále mícháme. Přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř, mletou papriku a sůl. Po troškách podléváme vývarem až dosáhneme potřebného množství tekutiny. Stále mícháme. Necháme chvíli probublat a potom přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme na mírném ohni až je maso měkké. Do hotového guláše můžeme přidat asi 4 lžíce zakysané smetany. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s pečivem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět