Guláš z divočáka s jeřabinami

Ingredience
1 kg plecka z divočáka, 250 g cibule, 6 velkých stroužků česneku, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžíci drceného kmínu, 3 lžíce sádla, 5 lžic zavařených jeřabin, 2 krajíce tvrdého chleba, sůl
Postup
Maso nakrájíme navětší kostky. Cibuli oloupeme rozkrojíme načtvrtky a nakrájíme naplátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín, prolisovaný česnek, promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uvedeme dovaru, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme. Z chleba odstraníme kůrky, nastrouháme ho, přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot bez šťávy. Promícháme a po malé chvilce odstavíme ze sporáku. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.