Guláš na smetaně s houbami

31.08.2010 16:18

Guláš na smetaně s houbami


Ingredience

 

1 kg libového vepřového masa, 25 g sušených hřibů, 200 g šalotky, 30 g sádla, bílý pepř, 250 g žampiónů, 250 g čerstvých, mražených nebo ve vlastní šťávě naloženým lišek, 4 rajčata, 10 g másla, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 1 svazek petrželky, sůl

Postup

 

Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc). Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené na kostky maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu přidáme hřiby i s vodou, ve které byly namočeny. Přilijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, přikryjeme a za občasného míchání dusíme asi 90 minut. Podle potřeby podlijeme vodou, aby se šťáva zcela nevydusila. Žampióny rozkrájíme podle velikosti. Lišky necháme vcelku (naložené necháme okapat a šťávu přilijeme k masu). Rajčata nakrájíme na osminky a odstraníme zrníčka. Na rozehřátém másle houby zprudka opečeme, přidáme rajčata a několik minut dusíme. Tuto směs přimícháme asi 15 minut před koncem vařením ke guláši. Smetanu rozkvedláme s moukou, vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s houskovým nebo s bramborovým knedlíkem anebo s těstovinami.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode