Guláš chilli se smetanou

31.08.2010 16:19

Guláš chilli se smetanou


Ingredience

 

500 g hovězí kližky, 2 nožičky párků, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 malou sklenici sterilizovaného leča, mletý pepř, olej, chilli nebo tabasco, majoránku, naťovou cibulku, nastrouhaný tvrdý sýr, 2 dcl zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl

Postup

 

Maso omyjeme a nakrájíme nakostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nakostičky. V papiňáku rozpálíme olej, na něm zpěníme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a krátce osmahneme, aby se zatáhlo. Podlijeme horkou vodou nebo ještě lépe horkým masovým vývarem a papiňák uzavřeme. Dusíme 25 minut, poté papiňák otevřeme, přidáme nakrájenou uzeninu, vše zalijeme lečem, osolíme, opepříme, přidáme chilli, rozetřený česnek, majoránku a chvíli společně povaříme a občas zamícháme. Jakmile všechny suroviny změknou, zahustíme zakysanou smetanou. Pokud se nám zdá guláš řídký, můžeme ho ještě poprášit s hrubou moukou. Místo smetany lze guláš také zahustit nastrouhaným tvrdším chlebem. Podáváme s chlebem, pečivem nebo s těstovinami.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si web zdarma! Webnode