Fazolový guláš s uzeným

Ingredience
300 g bílých fazolí, 250 g uzeného masa, 40 g sádla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, mletý pepř, mletá červená paprika, 2 lžíce kečupu, sůl. bobkový list, celé nové koření, celý pepř
Postup
Fazole namočíme den předem do převařené vody. Druhý den přidáme k fazolím uzené maso, bobkový list, 2 až 3 kuliček nového koření, 5 kuliček celého černého pepře a uvaříme doměkka. V rozpáleném sádle usmažíme cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme utřený česnek, mouku a koření. Nakonec přidáme papriku a rajský protlak. Zalijeme trochou vývaru z fazolí, povaříme, přidáme k fazolím, promícháme, osolíme, a znovu krátce povaříme. (Guláš musí být hustší). Podáváme s chlebem.