Exotická čína

29.08.2010 08:52

Exotická čína


Ingredience

 

 
500 g masa (kuřecí, vepřové), 2 lžíce koření „Čína Avokádo“, 4 lžíce šťávy z ananasového kompotu, hrst oloupaných mandlí (vlašské ořechy), 1 malá cuketa (pórek), 20 kuliček modrého hroznového vína, 1 malá konzerva žampiónů (nebo 4 čerstvé), 1 konzerva ananasu, 2 až 3 lžíce oleje na smažení, 1 mražená čínská zelenina, sůl

 

Postup

 

 
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme nanudličky velikosti malíčku, posypeme kořením „Čína Avokádo“, zalijeme 4 lžícemi šťávy z ananasového kompotu, dobře promícháme a necháme na chladném místě odležet. Před přípravou oloupeme mandle (spaříme v horké vodě a potom jdou dobře loupat). (Můžeme použít i vlašské ořechy). Cuketu nakrájíme nadelší tenké hranolky (místo ní můžeme použít i pórek). Kuličky hroznového vína rozpůlíme a nožem z nich vyloupneme jadérka. Zcedíme ananasový kompot a žampióny (nebo očistíme a nakrájíme čerstvé). V pánvi rozpálíme trochu oleje a na něm opečeme naložené maso. Když se zatáhne a zbělá, přidáme nerozmraženou zeleninovou směs, žampióny a mandle. Podlijeme trochou šťávy z ananasového kompotu, přikryjeme poklicí a necháme dusit až je maso měkké. Kekonci přidáme kostičky ananasu nakrájenou cuketu a mírně přisolíme. Úplně nakonec vložíme do směsi kuličky hroznového vína nakrájené napoloviny a necháme prohřát. Podáváme s rýží.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět