Dušený česnekový králík s brusinkami na zelenině

03.09.2010 16:34

Dušený česnekový králík s brusinkami na zelenině


Ingredience

4 porce králičího masa, sůl, 2 stroužky česneku, 3 lžíce brusinek, 2 mrkve, 1 pórek (bílá část), 2 cibule, máslo, 1 lžíce sušené šalvěje, citrónová kůra z 1 citrónu, citrónová šťáva

Postup

Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozporcujeme. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem a brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek, cibuli a ještě znovu orestujeme. Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s opečenými bramborami.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět