Dušené kuřecí maso s řapíkatým celerem

02.09.2010 18:14

Dušené kuřecí maso s řapíkatým celerem


Ingredience

400 g kuřecího masa, 200 g řapíkatého celeru, 1 cibule, směs čerstvých nebo sušených bylinek (kopr, bazalka), citrónová šťáva, 20 g másla, 2 lžíce oleje, sůl

Postup

Můžeme použít kuřecí prsíčka nebo vykostěná kuřecí stehna. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, řapíkatý celer zbavíme předem tenké průhledné blány a teprve potom nakrájíme na silnější proužky. V kastrolu rozpálíme máslo s olejem, zlehka na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso, osolíme a přidáme jemně nasekané bylinky. Zamícháme, podlijeme a dusíme pod pokličkou do měkka. Potom přidáme máslo, nakrájený celer, zakapeme citrónovou šťávou a ještě trochu podusíme. Podáváme s plátky brambor, které jsme opekli na másle nebo s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět