Domácí sekaná II.

03.09.2010 12:23

Domácí sekaná II.


Ingredience

500 g mletého vepřového masa, 500 g mletého hovězího masa, 200 g mletého uzeného bůčku, 2 vejce, 1 velká cibule, 8 až 10 stroužků česneku, 1 lžíce soli, 1 rohlík, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky majoránky, několik lžic strouhanky

Postup

Předem namočíme do vody rohlík. Mleté maso dáme do mísy, přidáme česnek rozetřený se solí a pepřem, majoránku a vejce. Rozmočené rohlíky vymačkáme a spolu se třemi lžícemi strouhanky vmícháme do mletého masa. Rukama sekanou dobře propracujeme (aby se maso dobře spojilo!). Vytvoříme dvě šišky sekané a posypeme strouhankou, kterou rukou ještě trochu přitiskneme. Do pekáče dáme na dno asi jeden centimetr vody, vložíme šišky sekané, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě asi hodinu a půl. Občas kontrolujeme a případně přelíváme sekanou vodou. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme, aby vznikla křupavá kůrčička. Podáváme teplé s bramborem, s bramborovou kaší, s bramborovým salátem nebo studené s chlebem, pečivem a kyselou okurkou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět