Domácí hovězí svíčková na smetaně

31.08.2010 16:28

Domácí hovězí svíčková na smetaně


Ingredience

 

1 menší celer, 2 mrkve, 4 petržele, 5 kuliček jalovce, 5 kuliček nového koření. 15 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 1 lžíce tymiánu, 1/2 dcl octa, sůl, olej, 250 ml smetany, hladká mouka, 1000 g hovězího masa na svíčkovou

Postup

 

Všechnu zeleninu nastrouháme nahrubo. Poté zalijeme všechno koření asi 1,1/2 litrem vařící vody, do které přidáme ocet a lžičku soli. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm osmahneme ze všech stran maso. (Pozor na manipulaci s masem, nepícháme do něj, obracíme jej dvěma vařečkami).Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (po dobu asi 3 minut). Maso pak vrátíme do hrnce, zalijeme připraveným lákem, důkladně promícháme a vaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme a obsah hrnce rozmixujeme. Omáčku přecedíme, případně zahustíme hladkou moukou (opatrně, stačí 1 lžíce), kterou rozmícháme ve smetaně. Nakonec dochutíme solí, případně octem a podáváme s houskovým knedlíkem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět