Divoký vepřový guláš

31.08.2010 16:30

Divoký vepřový guláš


Ingredience

 

650 g vepřového plecka, 100 g vepřových jater, 3 lžíce sádla, 3 velké cibule, 1lžičku mletého kmínu, 2 lžičky mletého pepře, 1lžičku mletého zázvoru, 2 lžičky mleté sladké papriky, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček jalovce, 1bobkový list, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1kostku polévkového koření, instantní tmavou jíšku, sůl

Postup

 

Oloupanou a nakrájenou cibuli dáme do tlakového hrnce zesklovatět na rozspuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso, játra s kořením, opečeme po všech stranách, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme horkou voudou, hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 25 minut. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Po otevření vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list. Přidáme 1 kostku polévkového koření a kečup. Chvilku necháme přejít varem a zahustíme instatní jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode