Ďábelské karbanátky

03.09.2010 12:24

Ďábelské karbanátky


Ingredience

500 g mletého vepřového, 500 g mletého hovězího masa, 2 rohlíky, 5 lžic mléka, 2 cibule, 2 feferonky, 2 vejce, 1 lžička čerstvě mletého pepře, 1 lžíce plnotučné horčice, 1 lžíce strouhaného křenu, sůl, 1 lžička Vegety speciál, 1 lžička tymiánu, strouhanku

Postup

Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, feferonky očistíme a jemně nasekáme (pokud máte nějaký elektrický strouhač, usnadní vám práci). Přidáme k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější. Před přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět