Cuketová nádivka
Ingredience
1 velká cibule, 80 dkg cukety, 30 dkg uzeniny, 20 dkg nastrouhaného sýra, 5 až 6 stroužků česneku, 4 vejce (žloutky), 1 dcl oleje, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, sůl, pepř, majoránka (nejlépe čerstvá), sníh z bílků
Postup
Cibuli nakrájíme najemno, osmažíme dozlatova. Cuketu oloupeme a vydlabeme semena, (mladou cuketu nemusíme loupat). Nastrouháme ji na hrubším struhadle, přidáme cibuli, nakrájenou uzeninu, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, žloutky, olej, mouku s práškem do pečiva, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zamícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. (Pokud máme petrželovou nebo cibulovou nať, tak ji nezapomeneme přidat). Na vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme smíchanou směs a urovnáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, přibližně 40 minut. Podáváme s vařenými brambory.