Citrónové kuřecí steaky s rozmarýnem

02.09.2010 18:17

Citrónové kuřecí steaky s rozmarýnem


Ingredience

8 kuřecích steaků, 2 větší citróny, 3 lžičky marinády s rozmarýnem, 3 lžíce oleje, 100 g zelených oliv s papričkou, 5 stroužků česneku, pepř, sůl

Postup

Maso opláchneme a osušíme, po obou stranách osolíme, opepříme. Citróny důkladně omyjeme, škrabkou oloupeme tenkou citrónovou kůru a odložíme zatím stranou. Šťávu z citrónů vymačkáme, smícháme s jednou lžící oleje a se třemi lžičkami směsí na marinádu s rozmarýnem. Touto kašovitou směsí potřeme maso, vložíme do misky, zalijeme zbytkem marinády, dobře promícháme a necháme minimálně 30 minut odležet v chladnu. Potom rozpálíme olej na pánvi, maso po obou stranách rychle orestujeme, vložíme ho do zapékací misky, přidáme na plátky nakrájený česnek, zalijeme zbytkem marinády, případně podlijeme trochou vody nebo bílým vínem. Máme-li k dispozici čerstvý rozmarýn, hrubě ho nasekáme a přidáme k masu. Získá tak výraznější vůni. Maso v troubě pečeme nebo spíše dusíme v zakryté nádobě při teplotě 250 °C po dobu 30 minut. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme na kolečka nakrájené olivy a na proužky nakrájenou citrónovou kůru. Podáváme s rýží, anebo třeba i s bagetou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět