Citrónové kuře

29.08.2010 08:58

Citrónové kuře


Ingredience

 

 
4 kuřecí prsíčka, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce másla, 1/4 šálku cukru, 1/4 šálku vody, 1/4 šálku citrónové šťávy, 2 lžíce bramborové moučky, 2 lžíce vody, 1 celý citrón

 

Postup

 

 
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme (přes fólii). V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj připravená kuřecí prsa a opékáme po každé straně necelé 3 minuty. Posypeme sezamovým semínkem, vyjmeme z pánve a udržujeme je v teple. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme cukr, občas promícháme a jakmile cukr začne karamelizovat, zalijeme jej 1/4 šálku vody a citrónovou šťávou. Uvedeme do varu. Mezitím v misce dobře vidličkou umícháme bramborovou moučku s vodou. Kastrůlek odstavíme a za stálého míchání do něj vlijeme rozmíchanou bramborovou moučku. Dáme zpátky na oheň a necháme přejít varem. Kuřecí prsíčka dáme na talíř, přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme spirálkami okrájené citrónové kůry. Podáváme s rýží.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět