Citrónové krůtí plátky

01.09.2010 19:52

Citrónové krůtí plátky


Ingredience

800 g krůtích prsou, 3 lžíce octa, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 3 rajčata, několik lístků čerstvé bazalky, dijonská hořčice, listy hlávkového salátu, 2 citróny

Postup

Krůtí prsa nakrájíme na plátky (mohou být i silnější) a lehce je naklepeme (nejlépe přes fólii). Z octa, oleje, soli, pepře umícháme marinádu a plátky masa do ní vložíme. Promícháme, aby se marináda dostala dobře k masu a dáme do chladna na 2 hodiny. Zatím připravíme zeleninové přílohy. Rajčata nakrájíme na jemné kostičky a dáme do misky. Pokapeme olejem, posolíme a přimícháme nasekanou bazalku. Necháme až do podávání v chladnu. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme po obou stranách marinované krůtí plátky. Podle potřeby dosolíme. Na talíři na ně navrstvíme nakrájená rajčata s bazalkou a lžičku dijonské hořčice. Doplníme listem hlávkového nebo ledového salátu anebo jinou čerstvou zeleninou. Můžeme přidat i plátek citrónu. Jako příloha se hodí brambory nebo hranolky.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět