Čínské těstoviny s kuřecím masem

17.09.2010 20:52

Čínské těstoviny s kuřecím masem


Ingredience

400 g těstovin, 400 g kuřecích prsíček na kostky, 300 g pórku, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 1 velký pomeranč, čerstvý zázvor, česnek, pepř, sůl

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Hotové zcedíme, necháme okapat a případně trochu promastíme olejem. Maso nakrájíme na tenké menší plátky a potom na kostky, osolíme a opepříme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kousky, česnek nakrájíme na tenké plátky, pórek na šikmá kolečka. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na dostatečně velké pánvi si rozpálíme olej, na něm velmi krátce orestujeme nastrouhaný zázvor, česnek a přidáme okořeněné maso. Opečeme ho a přidáme nakrájený pórek. Po 2 až 3 minutách přidáme tři lžíce sójové omáčky, nakrájený pomeranč a uvařené těstoviny. Vše dobře promícháme a prohřejeme. Podáváme s hlávkovým salátem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět