Čína se sladkokyselou omáčkou

29.08.2010 08:54

Čína se sladkokyselou omáčkou


Ingredience

 

 
100 g sójového masa, 200 g vepřového masa, 1 vejce, 1 lžíce solamylu, 5 lžic oleje, 1/2 malého květáku, 1 menší pórek, 1/2 menší okurky, 1 zelená paprika, sůl

 

Na marinádu

 

 
2 lžíce oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce octa, mletý zázvor, stroužek česneku

 

Postup

 

 
Připravíme horký nálev z jednoho litru vody a jedné kostky masoxu a jím sójové maso přelijeme. Necháme asi 20 minut nabobtnat a potom nálev scedíme. Přebytečnou vodu ze sójového masa vymačkáme. (Takto si můžeme sójové maso připravit i půl či celý den předem, abychom urychlili přípravu). V misce rozšleháme vejce se solamylem rozmíchaným ve vodě, přidáme vepřové maso nakrájené nakostičky a sójové maso. Promícháme a zakapeme jednou lžící oleje. Dále si připravíme všechnu zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nakolečka, květák rozebereme namalé růžičky, papriku nakrájíme naproužky a neoloupanou okurku nakrájíme natenká půlkolečka. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme naněm růžičky květáku a dáme stranou. Potom osmahneme maso, přidáme veškerou připravenou zeleninu včetně květáku a ještě krátce opékáme. Nakonec zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí (česnek do marinády prolisujeme nebo utřeme). Ještě jednou promícháme, prohřejeme a podáváme s rýží.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět