Chlupaté, křupavé kuřecí řízky

02.09.2010 18:09

Chlupaté, křupavé kuřecí řízky


Ingredience

8 horních kuřecích stehen, 100 g smažených bramborových lupínků, 2 lžičky oblíbené kořenící směsi (Barbecue), 2 vejce, 200 g tvrdého sýra, sůl

Postup

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a lehce potřeme solí. Sáček s bramborovými lupínky propíchneme několikrát jehlou a potom válečkem rozdrtíme lupínky na malé kousky, aniž bychom sáček s lupínky otvírali. Poté je rozmačkané vysypeme do mísy. K nim přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a promícháme. V jiné misce rozšleháme vejce s kořenící směsí. V této směsi namočíme kuřecí maso a ve druhé misce ho obalíme směsí s bramborovými lupínky. Protože směs nedrží příliš dobře, rukou ji na maso důkladně přitiskneme a obalené maso vložíme do suchého pekáče nebo vysoké zapékací misky. Pečeme opravdu na sucho!!! v troubě rozpálené na 200 °C po dobu asi 50 minut. Na mase se utvoří křupavá a chutná kůrčička, uvnitř maso zůstává šťavnaté. Podáváme s brambory nebo s bramborovými hranolky a čerstvou zeleninovou oblohou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět