Chalupářský guláš s knedlíkem

Ingredience
3 cibule, 4 lžíce oleje (sádlo), 400 g uzeniny (maso), 1,1/2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, pepř, kmín, 1 lžíce hladké mouky, majoránku, utřený česnek s trochou soli (dle chuti)
Postup
Do kastrolu dáme osmahnout v oleji nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme uzeninu nebo maso nakrájené na kosky, opékáme a stále mícháme dokud maso nezhnědne a šťáva se nevydusí na tuk. Potom kastrol s uzeninou (masem) odstavíme z plotny, přisypeme mletou papriku, zamícháme a hned zalijeme vodou (aby se nám paprika nespálila) a v ten okamžik vrátíme kastrol zpět na plotnu. Pak přidáme pepř, kmín, sůl, a přiklopené pokličkou zvolna dusíme doměkka. Když už máme maso měkké, pak necháme vydusit šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, podlijeme trochou vody a dodusíme maso doměkka. Nakonec přidáme majoránku, podle potřeby ještě dochutíme solí a přidáme česnek. Podáváme s houskovým knedlíkem.