Česnekový králík v grilovací směsi

03.09.2010 16:35

Česnekový králík v grilovací směsi


Ingredience

1 králík, grilovací koření na kuře, sůl, 5 stroužků česneku, 4 lžíce hladké mouky, 1 vrchovatou lžící grilovacího koření, 1 cibule, olej, máslo, voda nebo vývar

Postup

Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme, potřeme solí a prolisovaným česnekem. Několik lžic hladké mouky promícháme s vrchovatou lžící grilovacího koření, nasypeme do sáčku a vložíme vždy jednu porci králíka, sáček uzavřeme a dobře zaklepeme. (Maso se směsí s kořením krásně obalí). Potom oloupeme cibuli, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky, orestujeme na oleji s kouskem másla a vložíme do pekáče. Na to poklademe obalené porce králičího masa, podlijeme velmi malým množstvím vody nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme, až je králík měkký. Podle potřeby podléváme a šťávou poléváme maso. Ke konci tepelné úpravy poklademe porce králíka tenkými plátky másla a už odklopené necháme dopéct. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží se zeleninou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět