Bylinky

01.09.2010 09:36

Bylinky

Čerstvé bylinky můžete v ledničce skladovat dva až tři dny, pokud je ovšem dobře navlhčíte a zavinete do alobalu nebo utěrky.

    Čerstvé bylinky můžete i zmrazit: namleté nebo nasekané bylinky rozložte na plech nebo na tác a nechte krátce namrazit v mrazáku. Potom je nadávkujte do sáčků na mražení a vraťte do mrazáku.

    Sušené bylinky by se měly uchovávat ve vzduchotěsné nádobě a v suchu. Ovšem i přes správné uložení ztrácejí časem aroma a intenzitu. Proto byste je měli spotřebovat během jednoho roku.

    Chuť bylinek.

    Nechcete-li, aby v pokrmu zůstaly bylinky, vložte je do balónku na spařování čaje a promíchejte jím jídlo před zhotovením.

    Při grilování nasypte na uhlí sušené natě tymiánu nebo rozmarýnu.

    Maso tak získá zajímavou a neobvyklou bylinkovo-kouřovou příchuť.

    Dvě poznámky o zelených bylinkách.

    (1.) Čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, rozmarýn) budou v jídle mnohem více vonět, když je nejprve krátce orestujete na trošce másla nebo pár kapkách olivového oleje.

    Takto upravené budou báječně chutnat i v zeleninových salátech.

    (2.) Sušené bylinky zase pokapejte olejem a nechte zhruba dvě minuty marinovat.

    Můžete je potom používat stejně jako čerstvě utržené.

    Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si web zdarma! Webnode