Bylinkově kořenící kuře na slanině

02.09.2010 18:17

Bylinkově kořenící kuře na slanině


Ingredience

1 kuře, 1 lžíce kořenící bylinkové směsi Kotány, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu, 1 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce oleje, sladká mletá paprika, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 pórek bílá část, 2 čerstvé papriky, 3 cibule, 3 rajčata, sůl

Postup

Kuře vykostíme (nebo použijeme kuřecí prsa v odpovídajícím množství), rozkrájíme na větší kousky, zakapeme třemi lžícemi oleje, lžící sójové omáčky, přidáme sůl, sladkou mletou papriku kořenící směs, promícháme a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím očistíme papriky a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli, rajčata a pórek nakrájíme na kolečka. Pekáč kolem celé vnitřní stěny obložíme tenkými plátky slaniny, na dno dáme šunkový salám. V pekáči rozdělíme na osminky, klademe vedle sebe do kruhu střídavě maso a zeleninu. V třech lžících vody rozmícháme hořčici a tím zakapeme v pekáči maso a zeleninu, utěsníme pekáč alobalem. Pečeme asi 30 až 40 minut. Masovou směs se zeleninou podáváme na listu hlávkového salátu. Jako příloha se hodí brambory, hranolky nebo rýže.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět