
Bulharská rýžová polévka
26.08.2010 09:28
![]() |
|||||
Ingredience | |||||
100 g rýži, 2 l vody, 400 g jehněčího nebo kůzlečího masa, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 3 listy kapusty, 1 cibuli, 3 lžíce rajčatového protlaku, mletou sladkou papriku, 1 lžíci másla, 100 ml zakysané smetany, 1 vejce, 1 lžíci hladké mouky, zelenou petrželku, sůl
|
|||||
Postup | |||||
Nakusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme a nakrájíme všechny zeleninu a osmažíme ji namásle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme naproužky a vložíme zpět do polévky. Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme nazávěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou. | |||||
—————