Boloňské špagety

17.09.2010 20:52

Boloňské špagety


Ingredience

500 g špaget, 500 g mletého hovězího masa, 750 g rajčat z konzervy nebo čerstvá, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 lžičku kapary, 1 lžičku tymiánu, 1 lžičku soli, 2 lžíce čerstvé bazalky (nebo mražené), 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, olivový olej, 200 g tvrdého sýra (parmazán, ementál), zelenou petrželku, kousek pórku

Postup

Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky. Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Potom přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou, pepřem, přidáme kapary a promícháme. Necháme společně chvíli dusit. Na konec přidáme bazalku a tymián. Špagety připravíme dle návodu na obalu, rozprostřeme na talíř, polijeme masovou omáčkou, posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět