Balkánské hovězí plátky

01.09.2010 15:46

Balkánské hovězí plátky


Ingredience

4 hovězí plátky, sůl, pepř, olej, 1 větší cibule, 3 rajčata, 3 papriky, 8 stroužků česneku, 1 mladá cuketa, hrst fazolových lusků, necelá 1 malá lžička čubrici

Postup

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený olej. Zprudka opečeme z obou stran, pak přidáme cibuli nakrájenou naměsíčky a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme vodou. Když je maso hotové asi do poloviny, přidáme nakousky nakrájená rajčata, papriky, česnek, cuketu, fazolky, zasypeme čubricou a necháme dusit do měkka. Podáváme s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět