Asijská kuřecí polévka

19.09.2010 17:06

Asijská kuřecí polévka

Ingredience

2 kuřecí prsa, 2 mrkve, 1/2 menšího celeru, 5 žampiónů, hrst zelených fazolek, instatní nudle, 1 feferonka, vývar z kostky, nať z mladých cibulek na posypání, 1 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, olej, pepř, sůl

Příprava

Nakrájíme všechny ingredience. Kuřecí maso na malé kostičky, mrkev podélně na poloviny a pak na plátky, celer na delší podlouhlé nudličky, očištěné žampióny na dílky, zelenou nať na kolečka. Připravíme 2 litry vývaru z kostky. V hrnci rozpálíme trochu oleje a nejdříve na něj vložíme nakrájenou mrkev, celer a orestujeme. Postupně přidáme maso, zelené fazolky (mohou být i zmražené), nakrájené žampióny. Orestované suroviny zalijeme vývarem, přidáme celou feferonku a povaříme asi 10 minut. Ochutíme sójovou a ústřicovou omáčkou, ochutnáme a je-li třeba, tak dosolíme. Na závěr vložíme instantní nudle a polévku odstavíme z plotny.Na talíři polévku hustě posypeme nakrájenou cibulovou natí.
obrázek
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět