Anglický rostbíf

01.09.2010 15:47

Anglický rostbíf


Ingredience

750 g nízkého roštěnce, sůl, pepř, 100 g oleje, 15 g hladké mouky, 3 dcl vývaru, worcester

Postup

Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech stranách na horkém oleji, pak ho dáme do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do rostbífu píchneme špejlí, vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem, solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou. Podáváme s dušenou rýží, nebo smaženými bramborami a zeleninovým salátem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět