Kachna a Husa

01.09.2010 18:08

Kachní prsa na zázvoru

Vytisknout recept Kachní prsa na zázvoru Ingredience 1 kachní prsa, sůl, pepř, kus čerstvého zázvoru, 6 lžic olivového oleje, 2 cibule, 2 jablka, 150 ml černého piva Postup Kachní prsa osolíme, opepříme a potřeme marinádou a dáme den předem marinovat. Marinádu si připravíme z jemně...

—————

01.09.2010 18:07

Pečená husa s rumem

Vytisknout recept Pečená husa s rumem Ingredience 1 menší husa, sůl, 200 g sušených švestek, 1 dcl rumu, 1 citrón Postup Husu den předem osolíme zvenku i zevnitř. Švestky namočíme v 0,5 dcl rumu, trošce vody a šťávě z citrónu. Odleželou husu naplníme švestkami, zašijeme nebo spíchneme...

—————

01.09.2010 18:05

Pečená kachna

Vytisknout recept Pečená kachna Ingredience 1 kachna, sůl, kmín, tuk, vývar, 50 g másla Postup Kachnu dobře opláchneme zevnitř i na povrchu, necháme okapat a osušíme. Potom ji uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem. (Aby při pečení nevysychala, je dobré naříznout břišní stěny, do...

—————

01.09.2010 18:04

Pečená kachna s knedlíkem a se zelím

Vytisknout recept Pečená kachna s knedlíkem a se zelím Ingredience 1 kachna, sůl, kmín Postup Dobře očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, osolíme na povrchu i zevnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách do zlatova. Během pečení poléváme kachnu...

—————

01.09.2010 18:02

Pečená martinská husa

Vytisknout recept Pečená martinská husa Ingredience 1 husu asi do 4 kg, sůl, kmín, horkou vodu na podlévání, případně 2 jablka, hrušky a švestky Postup Troubu předehřejeme na 200 °C, (horkovzdušnou na 180 °C). Připravenou husu osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče prsíčky dolů....

—————

01.09.2010 18:01

Staročeská kachna

Vytisknout recept Staročeská kachna Ingredience 1 kachnu, špetka tymiánu a zázvoru, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 5 zrnek nového koření, 5 zrnek černého pepře, 1/2 l červeného stolního vína, 2 větší cibule, 50 g slaniny, 50 g strouhaného chleba a perníku, 1 lžíce rybízové zavařeniny,...

—————

—————