Ryby
16.09.2010 21:23
Vytisknout recept
Kapr s rajčatovým protlakem a křenem
Ingredience
1/2 kapra, 60 g másla, 3 lžíce strouhanky, sůl, kari koření, 2 lžičky nastrouhaného křenu, 1 menší cibule, 1 malý rajčatový protlak
Postup
Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Kapra rozdělíme na porce,...
—————
16.09.2010 21:22
Vytisknout recept
Kořeněný pstruh s mandlemi
Ingredience
2 pstruhy, 2 citróny, sůl, hladká mouka, kořenící směs na ryby, 50 g mandlí, zelená petrželka, olej, máslo
Postup
Ryby nejprve dobře opláchneme (mražené necháme samozřejmě nejdříve rozmrazit) a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou....
—————
16.09.2010 21:22
Vytisknout recept
Kapr se slaninou, s banány na hrozinkách
Ingredience
1 kg kapra (mražený), sůl, 100 g hrozinek, rum, 150 g anglické slaniny, 150 g cibule, olej, šťáva z jednoho citrónu, mletá sladká paprika, 2 banány
Postup
Kapra rozmrazíme, osušíme naporcujeme, potřeme po obou stranách...
—————
16.09.2010 21:21
Vytisknout recept
Losos s brusinkovou omáčkou
Ingredience
4 filety z lososa, olej, sůl, 200 ml červeného vína, 1 lžíce medu, špetka skořice, 1 hřebíček, 2 hrušky, 1 citrón, 1 malá sklenička brusinkového kompotu
Postup
Filety z lososa, zmražené, ale chlazené budou samozřejmě lepší. Necháme...
—————
16.09.2010 21:20
Vytisknout recept
Losos s křenovou omáčkou a brusinkami
Ingredience
4 podkovy z lososa, sůl, hladká mouka, olej
Ingredience na omáčku
1 zakysaná smetana, 2 polévkové lžíce majonézy, citrónová šťáva, 1 lžička worcestru, 2 až 3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu, sůl
Postup
Porce lososa...
—————
16.09.2010 21:19
Vytisknout recept
Losos s kuskusem a chilli papričkou
Ingredience
2 filety z lososa (i zmražené), 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička worcestru, 1 mladá cuketa, 1 pórek, 1 chilli paprička, 250 g kuskusu, olej
Postup
Filety z lososa nakrájíme na proužky široké asi 2 cm a...
—————
16.09.2010 21:18
Vytisknout recept
Marinované rybí filé s koprem a rajčaty
Ingredience
4 plátky rybího filé, sů, pepř, šťáva ze 2 citrónů, 1 lžička worcestrové omáčky, na špičku nože šafránu, 4 malé cibule, 4 velká rajčata, 20 g másla, čerstvý kopr
Postup
Rybí filé osolíme, opepříme, zalijeme citrónovou...
—————
16.09.2010 21:17
Vytisknout recept
Mořské ryby na víně s rajčaty
Ingredience
1 kg různých mražených ryb (např.mořská štika), sůl, pepř, 1 citrón, hladká mouka, 1 velká cibule, 4 velká rajčata, olej, majoránka, 100 ml bílého vína
Postup
Ryby rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kousky asi...
—————
16.09.2010 20:07
Vytisknout recept
Mořský přírodní pstruh na másle
Ingredience
3 pstruzi, sůl, pepř, hladká mouka, máslo, citrón
Postup
Ryby vykucháme, odstraníme hlavy a ploutve. Každého pstruha rozdělíme podélně na poloviny, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme máslo a plátky ryb na ní...
—————
16.09.2010 20:06
Vytisknout recept
Pikantní kapr na másle s jablky v alobalu
Ingredience
4 porce kapra, citrónová šťáva, sůl, 50 g másla, 100 g jablek, 2 lžíce sterilovaných hub, sardelová pasta, citrónová kůra, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 3 lžíce bílého vína, na ozdobení...
—————
Všechny články
—————