Ryby marinované s česnekovo-majonézovou omáčkou

Ingredience
600 g ryb (okoun, kapr, filé apod.), sůl, 700 ml bílého vína, 3 cibule, olej, 2 lžíce vegety, 2 pórky, 1 bobkový list, 1 bílá veka
Ingredience na omáčku
6 stroužků česneku, sůl, 6 lžic majolky, pepř, cukr, ocet
Postup
Ryby očistíme, omyjeme, osušíme a asi 1 1/2 hodiny marinujeme v bílém víně. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Potom na ni vložíme ryby, posypeme je dvěma lžícemi vegety, přidáme nakrájený pórek a 1 bobkový list. Vše podlijeme vínem a dusíme asi 15 až 20 minut. Mezitím připravíme majonézovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Pastu lehce vmícháme do majolky a dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a necháme ji vychladit. Z veky nakrájíme přibližně asi 12 plátků, které opečeme po obou stranách na oleji. Horké toasty dáme na nahřátý talíř a na ně navršíme porce upečené ryby. Při podávání poléváme ryby česnekovo-majonézovou omáčkou. Můžeme podávet i s opečenými brambory.