Osvědčené tipy a triky do kuchyně
31.08.2010 21:34
Vytisknout článek
Párky
Aby nám párky během ohřívání nepopraskal, musíme ho vložit do kastrůlku a zalít vařící vodou, poté přikrýt a nechat nejméně 10 minut odstát.
Párky při vaření také nepopraskají, přidáme-li do vody trochu mléka.
Design by Jozef Pataky
—————
31.08.2010 21:33
Vytisknout článek
Pažitka
Pažitka vydrží v ledničce jako čerstvě utržená několik dní, když ji nejdříve důkladně propláchnete pod tekoucí studenou vodou, pak necháte okapat a zabalíte do alobalu.
Při použití jen rozbalíte alobal, nakrájíte potřebné množství a znovu zabalíte.
Přidáváme-li do...
—————
31.08.2010 21:32
Vytisknout článek
Pepř
Pepř patří mezi nejuniverzálnější koření na celém světě. Je známo téměř 1600 druhů pepře, ale jako koření se používá asi 6 druhů. Ty rostou především v jižní Asii.
Pepř používali už staří Římané.
Nejčastěji se používá pepř černý, bílý a zelený - a to celý i...
—————
31.08.2010 21:31
Vytisknout článek
Pivo
Přidáváte-li do pokrmu (např. do guláše aj.) pivo, pak je lepší obyčejné světlé, plzeňské pivo mívá v pokrmech hořkou chuť.
Design by Jozef Pataky
—————
31.08.2010 21:30
Vytisknout článek
Polévky
Aby polévka nebo omáčka při vaření z hrnce nevytekla, potřeme horní okraj vnitřní strany hrnce olejem, sádlem nebo jiným tukem.
Slepičí polévka zůstane čirá, když maso vložíme až do už voucí vody.
Když je přesolená polévka.
V přesolené polévce povařte rozšlehaný...
—————
31.08.2010 21:29
Vytisknout článek
Pudink
Pudink se vám už nikdy nepřipálí, když hrnec (zejména dno) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější.
Když uvařený pudink posypeme moučkovým cukrem, nebo krystalovým cukrem nevytvoří se nám na něm nežádoucí škraloup.
Design by Jozef Pataky ...
—————
31.08.2010 21:28
Vytisknout článek
Rajčata
Měkká, přezralá rajčata se jen velmi těžce krájí.
Potřebujeme-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočíme je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjdou snadněji krájet.
Abychom připravili chutný rajský salát, ochladíme rajčata 10 minut ve studené vodě s kouskem...
—————
31.08.2010 21:26
Vytisknout článek
Rebarbora
Rebarbora pochází z dalekých hor východního Tibetu a střední Číny. Zde se z ní také již odedávna získávala jedna z nejstarších a nejvíce ceněných orientálních drog. V Evropě se rebarbora začala pěstovat až na přelomu středověku a novověku.
Je ceněna pro velký obsah...
—————
31.08.2010 21:25
Vytisknout článek
Ryby
Čerstvé ryby poznáme tak, když je poříme do nádoby s vodou - klesnou-li ke dnu, jsou čerstvé. Vyplavou-li na povrch jsou zkažené. Čerstvou rybu můžeme poznat také tak, stiskneme-li maso prstem - když zůstane otisk prstu, ryba je stará.
Zápach při smažení ryb zmírníme,...
—————
31.08.2010 21:24
Vytisknout článek
Rýže
Aby zůstala i po uvaření rýže krásně bílá, přidáme před vařením do hrnce s vodou lžíci citronové šťávy.
Jak se dá zachránit připálená rýže?
Pokud se vám povedlo lehce připálit rýži, nezoufejte. Položte na ni krajíc chleba a nepříjemná spálená chuť za chvíli...
—————
Všechny články
—————