Osvědčené tipy a triky do kuchyně

31.08.2010 21:34

Párky

Vytisknout článek Párky Aby nám párky během ohřívání nepopraskal, musíme ho vložit do kastrůlku a zalít vařící vodou, poté přikrýt a nechat nejméně 10 minut odstát. Párky při vaření také nepopraskají, přidáme-li do vody trochu mléka. Design by Jozef Pataky

—————

31.08.2010 21:33

Pažitka

Vytisknout článek Pažitka Pažitka vydrží v ledničce jako čerstvě utržená několik dní, když ji nejdříve důkladně propláchnete pod tekoucí studenou vodou, pak necháte okapat a zabalíte do alobalu. Při použití jen rozbalíte alobal, nakrájíte potřebné množství a znovu zabalíte. Přidáváme-li do...

—————

31.08.2010 21:32

Pepř

Vytisknout článek Pepř Pepř patří mezi nejuniverzálnější koření na celém světě. Je známo téměř 1600 druhů pepře, ale jako koření se používá asi 6 druhů. Ty rostou především v jižní Asii. Pepř používali už staří Římané. Nejčastěji se používá pepř černý, bílý a zelený - a to celý i...

—————

31.08.2010 21:31

Pivo

Vytisknout článek Pivo Přidáváte-li do pokrmu (např. do guláše aj.) pivo, pak je lepší obyčejné světlé, plzeňské pivo mívá v pokrmech hořkou chuť. Design by Jozef Pataky

—————

31.08.2010 21:30

Polévky

Vytisknout článek Polévky Aby polévka nebo omáčka při vaření z hrnce nevytekla, potřeme horní okraj vnitřní strany hrnce olejem, sádlem nebo jiným tukem. Slepičí polévka zůstane čirá, když maso vložíme až do už voucí vody. Když je přesolená polévka. V přesolené polévce povařte rozšlehaný...

—————

31.08.2010 21:29

Pudink

Vytisknout článek Pudink Pudink se vám už nikdy nepřipálí, když hrnec (zejména dno) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější. Když uvařený pudink posypeme moučkovým cukrem, nebo krystalovým cukrem nevytvoří se nám na něm nežádoucí škraloup. Design by Jozef Pataky ...

—————

31.08.2010 21:28

Rajčata

Vytisknout článek Rajčata Měkká, přezralá rajčata se jen velmi těžce krájí. Potřebujeme-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočíme je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjdou snadněji krájet. Abychom připravili chutný rajský salát, ochladíme rajčata 10 minut ve studené vodě s kouskem...

—————

31.08.2010 21:26

Rebarbora

Vytisknout článek Rebarbora Rebarbora pochází z dalekých hor východního Tibetu a střední Číny. Zde se z ní také již odedávna získávala jedna z nejstarších a nejvíce ceněných orientálních drog. V Evropě se rebarbora začala pěstovat až na přelomu středověku a novověku. Je ceněna pro velký obsah...

—————

31.08.2010 21:25

Ryby

Vytisknout článek Ryby Čerstvé ryby poznáme tak, když je poříme do nádoby s vodou - klesnou-li ke dnu, jsou čerstvé. Vyplavou-li na povrch jsou zkažené. Čerstvou rybu můžeme poznat také tak, stiskneme-li maso prstem - když zůstane otisk prstu, ryba je stará. Zápach při smažení ryb zmírníme,...

—————

31.08.2010 21:24

Rýže

Vytisknout článek Rýže Aby zůstala i po uvaření rýže krásně bílá, přidáme před vařením do hrnce s vodou lžíci citronové šťávy. Jak se dá zachránit připálená rýže? Pokud se vám povedlo lehce připálit rýži, nezoufejte. Položte na ni krajíc chleba a nepříjemná spálená chuť za chvíli...

—————

—————



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode