Osvědčené tipy a triky do kuchyně
31.08.2010 21:56
Vytisknout článek
Kukuřice
Do vody, ve které vaříme kukuřici, nepřidáváme sůl, protože zrna by ztvrdla.
Pro zachování svěží žluté barvy přidat do vody pár kapek citronové šťávy.
Design by Jozef Pataky
—————
31.08.2010 21:55
Vytisknout článek
Květák
Aby květák zůstal při tepelné úpravě bílý, stačí kápnout pár kapek citronové šťávy.
Květák bez drobků
Do uzavírací misky udělejte těstíčko z vejce, mouky, soli a mléka a do druhé uzavírací misky nasypte strouhanku.
Růžičky v osolené vodě krátce povařeného květáku dejte...
—————
31.08.2010 21:53
Vytisknout článek
Luštěniny (hrách, fazole, čočka)
Luštěniny nepříjemně nadýmají, ale lze tomu předejít tak, že při jejich vaření přidáme do vody lžičku majoránky a lžičku olivového oleje.
Nadýmání lze předejít také tak, že při vaření do luštěnin přidáme snítku saturejky.
Jedinečná pomazánka...
—————
31.08.2010 21:51
Vytisknout článek
Maso
Každé maso, které koupíme v obchodě, je nutné nejprve omýt. Maso myjeme vždy v teplé vodě, jelikož studená voda ho zbavuje důležitých živin.
Chcete si pochutnat na měkkém hovězím masíčku nebo na brokolici krásně zelené i po uvaření? Pak přidejte do vroucí vody trochu...
—————
31.08.2010 21:44
Vytisknout článek
Mleté maso
Směs dvou mas: Vyrábí se z poloviny vepřového a z poloviny hovězího masa. Smí obsahovat maximálně 30% tuku. Toto mleté maso je ideální na karbanátky a sekanou.
Směs na tatarský biftek: Toto hovězí maso smí obsahovat max. 6% tuku a je nejlibovější ze všech mletých...
—————
31.08.2010 21:43
Vytisknout článek
Omáčky
Tmavé omáčky k hovězí či vepřové pečeni získají zvláštní aroma, když je vaříte s trochou želé nebo se šťávou z černého rybízu.
Design by Jozef Pataky
—————
31.08.2010 21:43
Vytisknout článek
Nakládané okurky
Nakládané okurky budou lepší, když je před naložením po celé délce propícháme pletací jehlicí.
Nálev do nich lépe pronikne a budou i báječně křupavé.
Design by Jozef Pataky
—————
31.08.2010 21:42
Vytisknout článek
Ořechy
Pokud ořechy necháme přes noc ve studeném mléce, budou se snáze loupat a nebudou sklovité, jak se to stává při spaření, ale zůstanou pěkně bílé.
Ořechy se budou lépe krájet, když je předtím trochu posypeme moučkovým cukrem.
Design by Jozef Pataky
—————
31.08.2010 21:38
Vytisknout článek
Ostatní tipy a triky
Aby se majonéza v salátu nesrazila, měly by být všechny přísady zahřáté na pokojovou teplotu.
Aby se mezi potraviny nenastěhovali mravenci, vložíme mezi ně nakrájený citrón.
I staré kvasnice se dají oživit, když je rozdrobíme najemno v misce a jemně...
—————
31.08.2010 21:35
Vytisknout článek
Pár dobrých zásad pro zmrazování.
(01.) Rozlišujeme pokrmy mražené (cca -6 °C až -18 °C) a chlazené (cca 4 °C až 10 °C).
(02.) Potraviny určené ke zmrazování musí být čerstvé.
(03.) Předvařené a tepelně upravené pokrmy musí být před mražením prudce zchlazené - zamezí se...
—————
Všechny články
—————