Znojemská omáčka s kuřecím masem

31.08.2010 13:28

Znojemská omáčka s kuřecím masem


Ingredience

 

800 g kuřecích prsních řízků (může být i krůtí, vepřové nebo hovězí), sůl, pepř, plnotučná hořčice, hladká mouka na poprášení, olej, 2 menší cibule,1 kostka masoxu, 1 slabý párek, 4 menší kyselé okurky, 2 vejce uvařená natvrdo, hotová tmavá jíška

Postup

 

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zaprášíme moukou. Na rozpáleném oleji necháme maso zatáhnout z obou stran, poté ho vyjmeme. Do oleje dáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté podlijeme vodou a přidáme masox a maso, které by mělo být ve vodě potopené. Necháme dusit do změknutí. Poté maso vyjmeme a ke šťávě vsypeme nadrobno nakrájený párek, okurky, nasekané nadrobno vejce a ještě necháme 10 minut povařit. Omáčku zahustíme granulovanou tmavou jíškou dle požadované hustoty. Podáváme s rýží.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět