Zapečené rybí filé se sýrem

Ingredience
600 g zmrazeného rybího filé, 600 g brambor, 1 velká cibule, 80 g másla, sůl, pepř, 60 g tvrdého nastrouhaného sýra, 1 červená paprika, 1 lžička nasekané pažitky
Postup
Umyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Polovinu cibule jemně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme na větší kusy nakrájené téměř rozmražené filé, které osolíme, posypeme mletým pepřem a podusíme. Druhou polovinu cibule nakrájíme na jemné plátky. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozložíme plátky vařených brambor, které pokryjeme vrstvou rybího masa a na konec posypeme kolečky cibule. Tyto tři vrstvy přikryjeme zbylými bramborami. Povrch polijeme vypečenou šťávou z filé a cibule, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky zbylého másla a posypeme na hrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Zapečeme ve sředně vyhřáté troubě asi 20 minut. Na talíři ozdobíme čerstvou červenou paprikou a nasekanou pažitkou. Podáváme s vařenými brambory.